Rekrytering: Erfaren projektledare i Stads- och Fastighetsutveckling

Om arbetsplatsen

(English speaking? Here is the ad in English: We are hiring_eng)

Vill du vara med och leda Sveriges kanske just nu mest spännande stadsbyggnadsprojekt? Vi söker nu en erfaren, kreativ och strukturerad samhällsbyggare.

Vi söker dig som med energi och engagemang vill vara med som en av de första på plats för att bygga bolaget Landvetter Södra Utveckling AB – ett nystartat kommunalt bolag. Vi söker dig med expertis inom projektledning, fastighets- och stadsutveckling. Det långsiktiga målet är att utveckla Landvetter Södra till en attraktiv hållbar stad för minst 25 000 invånare. Arbetet görs utifrån ledorden mänsklig, modern, innovativ och internationell i samverkan med medborgare, företag och akademi. Runt 2030 väntas en ny järnväg mellan Göteborg och Borås vara färdigställd och målet är att då ha utvecklat de första fysiska delområdena av ett attraktivt stationssamhälle. Byggstart av den första etappen förväntas bli 2021. I dagsläget finns bolagsstyrelse, vd och ansvarig för strategisk kommunikation/marknad på plats. Många spännande aktiviteter väntar oss under höst och de närmsta åren.

Din roll i teamet blir att leda vårt nybildade konsortium och projektleda den fysiska utvecklingen där partners och bolag blir ditt team. Idag pågår arbetet med en fördjupad översiktsplan. Parallellt med den fördjupade översiktsplanen ska det övergripande målet kring den fysiska utvecklingen utifrån ledorden konkretiseras och delprojekt initieras tillsammans med kommunens stadsbyggnadsavdelning, intressenter och exploatörer. Sex företag har valts ut initialt.
Att sätta den nya staden på kartan är en viktig del av bolagets uppdrag och vi kommer bland annat finnas med på fastighetsmässor och konferenser, fördjupa dialogen med intressenter, exploatörer och invånarna i kommunen.

Arbetsuppgifter

Som erfaren projektledare för den fysiska utvecklingen inom Landvetter Södra Utveckling AB förväntas du kunna arbeta självständigt i samverkan utifrån uppdraget.
Projektleda konsortiearbetet och den fysiska utvecklingen av Landvetter Södra och delprojekt i nära dialog och i samverkan med VD och styrelse för Landvetter Södra Utveckling AB.
Ta fram underlag och förslag på arbetsformer och affärsmodeller för den fysiska utvecklingen och delområdena. Arbetet sker i samverkan med VD, och underlaget utgör beslutsunderlag för bolagets styrelse och konsortium. Arbetet sker i nära dialog med utvalda företag och intressenter.
Handla upp externa resurser vid behov och hög arbetsbelastning, enligt lagen om offentlig upphandling med stöd av kommunens upphandlingsavdelning.
Samverka med Stadsbyggnadsavdelning och Mark- och exploateringsavdelning i Härryda kommun.

Kvalifikationer

Bakgrund och utbildning
Vi söker dig som har flerårig dokumenterad erfarenhet av projektledning eller andra strategiska roller i samhällsbyggnadsprojekt. Du är van att presentera komplexa projekt för beslutfattare och har god förhandlingsvana. Du har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, exempelvis lantmäteri, samhällsplanering, bygg, fastighetsekonomi, infrastrukturplanering, fastighetsjuridik eller liknande.
Erfarenhet från internationella stadsutvecklingsprojekt och innovationsarbete ser vi som ett plus.

Egenskaper
Entreprenörskap är nödvändigt då vi är i ett uppstartsskede.
Vilja jobba i en liten flexibel organisation. Landvetter Södra Utveckling AB är en mindre organisation där det handlar om att kunna arbeta både operativt och strategiskt. Flexibilitet och förmåga att anpassa arbetsuppgifterna efter behov som uppstår är självklara egenskaper hos dig.
Vilja att arbeta för hållbar stadsutveckling och affärsutveckling i en politisk styrd organisation.
Strukturerad, kommunikativ och engagerad.
Möte med konsortium, politiker och personal i bolaget är en del i vår rekryteringsprocess.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2019-08-20
Referensnummer:   A882443
Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner

Maria Ådahl
VD
maria.adahl@harryda.se
Fackliga representanter
031-724 61 00 (vxl)

Övrigt

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.