Pressmeddelande: Landvetter Södra Utveckling skriver intentionsavtal med energibolaget E.ON

 

Hållbara energilösningar är ett av de prioriterade områdena när den nya staden Landvetter Södra ska utvecklas. För att ligga i framkant och kunna påverka riktning behöver Landvetter Södra Utveckling samarbeta på bred front med flera aktörer. Först ut som samverkanspartner inom energi är E.ON som bolaget nu skriver intentionsavtal med.

– Vårt övergripande mål är att utveckla en ny hållbar stad för minst 25 000 invånare. Därför känns det bra att ha med en etablerad energiaktör som E.ON på tåget. E.ON har en bred portfölj av hållbara och innovativa energilösningar och en utvecklad modell för samarbeten som vi vill titta närmare på, säger Maria Ådahl, vd Landvetter Södra Utveckling.

Inom samarbetet ska E.ON bland annat föreslå innovativa energilösningar där energin produceras och används på ett smartare sätt. Bland annat med den nyutvecklade ectogrid™-tekniken som möjliggör en mer hållbar och cirkulär energiförsörjning. E.ON ska verka för att alla i Landvetter Södra har tillgång till kostnadseffektiva och långsiktigt hållbara energilösningar. Allt med sikte på att bidra till FNs klimatmål, Agenda 2030.

– Vårt mål är att skapa ett samhälle som hjälper människor, städer och verksamheter att ställa om till ett hållbart energisystem. Ett samhälle som drivs av naturens kraft, inte på naturens bekostnad, säger Joakim Adgård, försäljningschef energilösningar på E.ON.

Intentionsavtalet med E.ON är inte exklusivt. För att bygga en innovativ, hållbar stad behöver även samverkansformer vara innovativa och fler samarbeten inom energi kommer att vara aktuellt.

– Vi ser mycket fram emot att utveckla ett innovativt samarbete, där alla parter har samma målbild och vision – ett hållbart samhälle i framkant med människan och klimatet i fokus, säger Maria Ådahl.