Hon blir vd för Landvetter Södra Utveckling AB

Nu är det klart – Maria Ådahl blir vd för Landvetter Södra Utveckling AB. Maria kommer närmast från en tjänst som ansvarig för fokusområde samhällsbyggnad hos Johanneberg Science Park AB vid Chalmers.

Vad fick dig att söka?
– Det uttalade fokuset på innovation i alla delar tillsammans med viljan att engagera människor för att utveckla en stad som människor vill leva, bo och verka i. Landvetter södras centrala läge i regionen attraherade också.

Vem är du?
– Jag är utbildad arkitekt och har tidigare arbetat främst på beställarsidan som chef och projektledare för bygg och entreprenad i offentliga miljöer. På Johanneberg Science Park utvecklar vi innovationsprojekt i samverkan där innovation och hållbarhet är det centrala.

Hur tar du dig an din roll som vd för Landvetter södra?
– Jag tror på att involvera såväl människor som forskning i arbetet och att kunna arbeta både med privata och offentliga aktörer. Mitt fokus kommer att ligga på att hitta internationella aktörer men också synliggöra det som regionens aktörer gör. Landvetter södra har helt unika möjligheter och alla förutsättningar för att bli en exportplattform för all den utveckling som sker hos oss.

Vad ser du mest fram emot?
– Att få vara med och skapa operativ verkstad så att det blir en myllrande stadsmiljö med hållbara lösningar som attraherar både nationellt och internationellt; att Landvetter södra blir en attraktiv stad för dem som bor där och nyttjar staden. Jag hoppas att det blir en blandning av människor från olika håll, åldrar och kulturer men också med plats för verksamheter. Och, inte minst, att vi tar vara på den vackra natur som finns här och som människor behöver.

Maria Ådahl börjar sin tjänst som vd för Landvetter södra 14 juni 2018.

– Vi är jättenöjda med att det blir Maria Ådahl som axlar rollen som vd, säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande. Hon har en gedigen erfarenhet av att arbeta med hållbarhet, innovation och utveckling i samhällsbyggnadsfrågor.

Patrik Linde (S), kommunstyrelsens vice ordförande, håller med:
– Det känns fantastiskt att vi nu har en vd på plats som kan driva utvecklingen av Landvetter södra framåt. Maria har helt rätt profil för detta uppdrag och vi ser fram emot att arbetet nu växlar upp.