Ett nytt hållbart samhälle för upp mot 25 000 invånare

Den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås, med stopp vid bland annat Landvetter flygplats, banar väg för stora regionala utvecklingsmöjligheter. Som Landvetter södra till exempel.

Karta Landvetter södra

Idén om Landvetter södra bygger på insikten om att det nu finns en unik möjlighet att möta framtidens behov och bygga ett hållbart samhälle från grunden. Landvetter södra ligger mitt i Sveriges tredje största pendlingsstråk, det vill säga mellan Göteborg och Borås. Nu har vi en unik möjlighet att bygga bostäder som skapar möjligheter för oss som redan bor i kommunen och bidrar till att lösa bostadsbristen regionalt och nationellt.

Det är ett vackert område. Det är kuperat med närhet till både djupa skogar och vackra sjöar. Samtidigt är det också nära till riksväg 40 och Landvetter flygplats. Och med en pendeltågsstation utmed Götalandsbanan blir det lätt att ta sig både till och från Göteborg.

Vi ser Landvetter södra som en naturlig och en viktig del av utvecklingen av Härryda kommun. Det innebär nya möjligheter för både nuvarande och nya kommuninvånare. Fler kan bo kvar i kommunen när barnen flyttar hemifrån eller familjeförhållandena förändras på andra sätt. De som flyttar hit är ofta barnfamiljer. När barnen flyttar hemifrån för att till exempel studera skapas nya bostadsbehov.

Genom att Härryda kommun växer blir vi mer attraktiva för företag – både som rekryt­eringsbas och som marknad för varor och tjänster. Att vi blir större innebär också större möjligheter till utökad kommunal och kommersiell service. Det är positivt för alla oss som bor i Härryda kommun.